I 3D Organon VR Anatomy ger du dig in i människokroppen

En anatomi-app för utbildning

Mycket av de VR-appar vi testar varje vecka handlar om spel och underhållning, men potentialen för annat är verkligen hög. Ett av dessa områden som växer för varje dag är är utbildning, där utveckla ständigt försöker hitta nya undervisningsmetoder. Den senaste i raden är en anatomi-app vid namn 3D Organon VR Anatomy som som utvecklas av  Medis Media. Appen finns nu för både HTC Vive och Oculus Rift. 


Upplagt som ett fullt utrustat anatomi atlas i VR möjliggör appen användare att lära sig om den mänskliga kroppen, med fullt skalenliga manliga och kvinnliga kroppsmodeller och system inklusive: Skelett, Bindväv, Muskler, artärer, vener, nerver, hjärta, andningsvägar, tarmsystem, organ och hud.

Över 4000 verklighetstrogna objekt

I appen kan du utforska över 4000 realistiska anatomiska strukturer, med muskler, ben och organ och hur allt sitter ihop. Det finns även anatomisk terminologi att lyssna på och läsa, med både ljudkommentarer och  mer omfattande textbeskrivningar.


Medan programvaran kan laddas ner av vem som helst med ett intresse för biologi, är 3D Organon VR Anatomy  idealiskt för medicinstudenter och även yrkesverksamma. Man kan lätt se hur denna typ av VR-upplevelse skulle kunna användas för patientutbildning på sjukhus och privata kliniker.

3D Organon VR anatomi  kan köpas för Oculus Rift på Oculus Home för 15 dollar och HTC Vive på Steam för 25 dollar. Versionen på steam stöder Roomscale och full handkontroll, medan den på Ouclus Home tyvärr inte stöder Touch än.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.