Så här installerar du en HTC Vive

Här kommer några tips på hur du kan montera väggsensorerna till din HTC Vive. Om du inte borrar upp fästen kan du använda tripods, klämmor, kamerastativ eller teleskopstänger.

Monteringslösning #1: Mini-Stativ

Det enklaste sättet att montera sensorerna till HTC Vive, utan behöva borra upp beslag på väggarna, är att är att använda en kombination av små stativ och klämmor på dina befintliga möbler. Idén är enkel: använd bokhyllor, skåp och liknande för att komma upp i lagom höjd och finjustera sedan placeringen med små vinkelstativ.

Mini-tripod Kamerastativ för bord

Här är ett litet kamerastativ som fungerar förvånansvärt bra när det placeras rätt och det kan fås för under 100 kr. Det finns även denna minitripod med böjbara leder.

Monteringslösning # 2: Stora Stativ & teleskopstänger

Du kan även använda större stativ som är ett bra
alternativ till väggmonterade sensorer. Nackdelen är att höga stativ kräver ganska bred yta på golvet och kan därmed ta upp onödigt mycket plats. Detta kan fungera i vissa fall men det är långt ifrån idealiskt om du är orolig för platsen i ditt vardagsrum. Dessutom dom vara lätta att knuffa till så dom välter.

Ett stativ för fotobelysning som detta fungerar bra och får sensorn att komma upp i en mycket bra höjd. Nästan ett måste är dock att även kombinera med små vridbara huvuden så du kan rikta sensorerna mot din spelyta. Den idealiska lösningen är att använda Manfrottos fjäderbelastade stolpar som passar fint i ett hörn och tar minimal plats. Sen kan du montera sensorerna i alla rum utan att de tar upp för mycket utrymme.

Stativ för fotobelysning

Genom att använda dessa lösningarna kan du snabbt installera dina HTC Vive-sensorer i stort sett i alla rum utan att borra några permanenta hål. Bäst av allt, du kan flytta runt och enkelt ta med allt om du vill spela på en ny plats.

htc-vive-ultravr-guy

guidebanners_startguidebanners_checkllistaguidebanners_installeraguidebanners_bildkvalitetguidebanners_ljudkvalitetguidebanners_aksjukaguidebanners_filmvisningguidebanners_kablarguidebanners_spelainguidebanners_felsokningguidebanners_vanligafragor

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.