Teamet

 team vrsverige

Niclas Johansson – VD

Niclas kommer senast från en affärsutvecklingsroll på Narrative, en svensk startup inom ”wearables”. Innan dess har han startat och drivit mindre företag, såväl som jobbat med massor av försäljning och marknadsföring.

Hans första VR-upplevelse var på Gröna Lund på 90-talet. Han är en nyhetsjunkie när det gäller teknik och ser en ljus framtid för Virtual Reality.

Johan Hägerström – Chefredaktör

Johan började driva VR Sverige som ett hobbyprojekt 2013, precis efter att Oculus Rift hade börjat sin resa med en Kickstarter-kampanj. Johan hade ett intresse för virtual reality innan dess, och ville dela med sig av allt spännande han såg och läste medan han bevakade branschen.

Tre år och 600 inlägg senare stötte han ihop med Niclas Johansson som också ville ge sig in den händelsefyllda världen kring VR. De slog sig ihop och en ny, större vision formades.

Joel Ring – Marknadschef 

Joels fascination för Virtual Reality väcktes i början av 2000-talet, när han fick testa VR för första gången. Inspirerad av bokserien ”Otherland” köpte han 2005 domänen virtualreality.se och började bygga Sveriges första VR-forum.

Med en bakgrund som mjukvaruutvecklare och efter att ha drivit ett antal mindre företag ger han sig nu med full kraft in i satsningen på att bygga VR Sverige till den självklara samlingsplatsen för alla som är intresserade av VR.

Gorm Sundberg – Mediaproducent

Gorm kommer kommer från en bakgrund av medieproduktion där han arbetat med musik- och videoproduktion. Han har varit programledare på ZTV och dessutom med i teamet som komponerade musiken till guldbaggenominerade filmen av Roy Andersson ”En duva satt på en gren och funderade över tillvaron”.
Favoritupplevelser i VR: Chronos och Pearl

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.