10 miljarder dollar i riskkapital till Virtual Reality

HTC Vive har tillsammans med 28 investmentbolag skapat en fond, Virtual Reality Venture Capital Alliance (VRVCA), med 10 miljarder dollar i riskkapital potentiellt tillgängligt för investeringar inom VR och AR.


Några av de mer namnkunniga investmentbolagen är Immersion Ventures, Sequoia Capital, The VR Fund, och Colopl VR Fund. Fondens ordförande är Alvin Wang Graylin, som också är ordförande för HTC Chinas VR-avdelning.


Gruppen sammanstrålar 6 gånger per år i både Beijing och San Francisco, och entreprenörer har då möjlighet att pitcha sina företag i bästa draknästetstil.

Källa: HTC Announces VR Venture Capital Alliance with $10 Billion in ”deployable capital”


Joel Ring

Joels fascination för Virtual Reality väcktes i början av 2000-talet, när han fick testa VR för första gången. Inspirerad av bokserien ”Otherland” köpte han 2005 domänen virtualreality.se och började bygga Sveriges första VR-forum. Med en bakgrund som mjukvaruutvecklare och efter att ha drivit ett antal mindre företag ger han sig nu med full kraft in i satsningen på att bygga VR Sverige till den självklara samlingsplatsen för alla som är intresserade av VR.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.