360 Masterclass: Del 2 – Hur man livestreamar en konsert i Virtual Reality

Här kommer del 2 av Nokias masterclass on 360-produktion. Lektionen är inspelad på Upload Collective i San Francisco förra veckan. Syftet med lektionen är att undervisa blivande filmskapare som vill lära sig hur man kan använda 360 för att skapa starka berättelser och utveckla någon som håller på att bli en egen konstform i sig.

En masterklass i två delar

I del ett av denna Masterclass fick ni möte oscarsvinnaren och VFX-konstnären Alex Henning som berättade hur man steg för steg skapar effektivare 360-material. I del två, förklarar VR-producenten Juan Santillan hur man kan göra livesänd underhållning som kan ses på alla VR-plattformar.Juan Santillan är VD och grundare av Vantage.tv, en plattform för VR-evenemang som sänds live, och har över 8 års erfarenhet från att av att skapa program och innehåll för sport och underhållning. Före jobbet på Vantage.tv jobbade Juan som exekutiv producent för Nascar, Wimbledon, PGA-touren, The Black Eyed Peas och AT & T.


Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.