Åke med TopGears anonyma racerförare The Stig

Ny teknik gör det möjligt för oss att uppleva världen på nya sätt – och från helt nya vinklar. Nu kan du uppleva hur det är att sitta bredvid självaste The Stig, som i samband med den nya Top Gear säsongen som sänds på BBC Brit på tisdagar kl. 22:00, har skapat en unik 360-graders video för skandinaviska fans.


I 360-videon som är filmad på Vålerbanen utanför Elverum, kan du uppleva hur det är att sitta i passargerarsättet i en Ford Mustang med självaste The Stig bakom ratten. Har du någon gång drömt om att vara The Stig, eller åtminstone sitta bredvid vad som måste vara världens mest kända förare, är detta en upplevelse för dig. Har du VR-glasögon på dig blir åkturen ännu mer spektakulär. Enligt BBC kan vi räkna med mer innehåll som detta i framtiden.

– Det är fantastiskt vad vi kan göra med de senaste tekniska framstegen som drönare och 360-kameror. Vi tror att detta kommer att utveckla upplevelsen för fans både framför och utanför TV-apparaten, och att de ger en mer aktiv roll i underhållningen. Vi är mycket glada över att kunna visa upp delar av denna upplevelse i Sverige, säger en talesman för BBC Worldwide


Fakta om The Stig:The Stig är en anonym racerförare i Top Gear, som går klädd i en helt vit dräkt, och varken tar av sig hjälmen eller talar framför kameran. Stigs huvuduppgift för programmet är att kontrollera varvtiderna på olika fordon som testas i programmet, liksom att utbilda kändisar inom segmentet ”Brand New Rally Cross Car”.
Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security