Gillar du Geocaching eller Pokemon Go men saknar möjligheten att själv kunna placera ut AR-punkter i världen?
I sådana fall kan GoMeta’s nya app Metaverse vara något för dig!


Augmented Reality i var hens hand

Appen finns för tillfället bara till iOS och gör det enligt utvecklaren enkelt för vem som helst att kunna ladda upp grafik, text och geopositionering som sedan kan delas med omvärlden.


[videon visar hur man, enligt utvecklaren, på under en minut kan skapa och publicera Augmented Reality-punkter och placera ut dem. ]


Möjligheterna med detta är naturligtvis många, från roliga skattjakter till crowdsourcade infopunkter vid offentliga byggnader och konstverk. Samtidigt ökar samma problematik och risker som uppdagades med Pokemon Go, dvs att personer blev utsatta för rån , snubblade över lik eller gick ut i mötande trafik. Utvecklarna själva säger sig vara medvetna om riskerna och menar på att de kommer att försöka bygga in funktioner i systemet som reducerar chanserna till missbruk löpande allteftersom användarbasen växer.

Gorm Sundberg

Gamer, musikproducent, animefantast, ljudtekniker, bon vivant och humanist. Har jobbat med de flesta former av medieproduktion och har ett brinnande intresse för människa/teknik sedan barndomen.

WordPress Security