Glädjande nyheter för er sportfans: BBC kör 110 timmar OS från Rio i 360 LIVE!

BBC visar live 360 från Rio

Hack i häl på förra veckans nyhet att NBC planerar att köra 80 timmar 360-video från OS i Rio, kontrar nu BBC med att man kommer visa 110 timmar. Och dessutom live varje dag! Dessa sändningar kan ses i Google Cardboard och Samsung GearVR med hjälp av BBCs app som du hittar här


BBC utvecklar sitt digitala koncept från London 2012

BBC har nu aviserat att man kommer BBC Sport 360- Screen 1visa live 360-graders video från årets OS i Rio som börjar imorgon fredag 5 augusti.

BBC Sport 360-tjänsten kommer att leverera livevideo varje dag under OS. Med totalt cirka 100 timmars material med upp till fyra olika kameravinklar. Man kommer även producera en dagligt sammanställning i 360-formatet.


Justin Barritt, produktchef på BBC Sport säger så här: ”BBC levererade de första verkligt digitala OS-spelen i London 2012. Vi har fortsatt att utveckla och förbättra våra digitala tjänster sedan dess. Nu flyttar vi fram gränserna ytterligare en gång för att föra människor närmare händelsernas centrum bättre än någonsin tidigare.”


En särskild BBC Sport 360 app, finns nu att ladda ner för Android or iOS som man ska använda med mobila VR-headsets som Google Cardboard. Det finns också en version för Samsung Gear VR.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security