En titt på Microsofts VR-headsets från Dell, Lenovo, HP, Acer och 3Glasses

En titt på Microsofts VR-headsets från Dell, Lenovo, HP, Acer och 3Glasses

I oktober meddelade Microsoft att flera av deras partners är på väg att lansera VR-headset som kommer drivas av Windows Holographic. Vid den tiden ingick Acer, Dell, HP och Lenovo. Nu har även WinHEC tillkommit. Under veckans GDC (Game Developer Conference) har man lovat att visa upp mer från Windows Holographic.


Här är några bilder:

Acer
Dell
HP
Lenovo
3Glasses

 

Fram till nu har samtliga headset inte varit inkopplade till någon dator, så att bedöma kvaliteten på VR-upplevelsen är fortfarande något som är svårt. På CES2017 låg även samtliga utom 3Glasses inlåsta under glamontrar, vilket förmodligen tyder på att det fortfarande är stund kvar innan dessa komemr ut på markaden. Överlag verkar även det mesta runt specifikationerna vara hemligt fortfarande. När det gäller prisnivån så har Microsoft gått ut och sagt att de kommer börja på $299 (ungefär 3-4000:- i Sverige).


Lenovo visar mer


Ett undantag är Lenovo som visat upp sitt headset nyligen under CES2017. Lenovo säger att headsetet väger cirka 350 gram, vilket är betydligt mindre än HTC Vive och Oculus Rift. Det innehåller två 1440×1440 OLED-displayer och kan svängas upp med ett gångjärn. Priset ska enligt tillverkaren själv kosta ”mindre än $ 400” så det är rimligt att anta att det inte kommer att vara den billigaste produkten i gänget. Som ni ser på bilderna ovan av Acer, Dell, HP och Lenovo verkar det mest handlar om kosmetiska skillnader. 3Glasses verkar också innehålla inbyggda hörlurar.

2017 ser ut att bli ett högintressant år från Microsofts sida, som med både VR och AR-produkter verkar vilja hänga med på allvar. Men det är dags att visa upp fungerande hårdvara.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.