Här får du svaren på de vanligaste frågorna om HTC Vive

I denna del går vi igenom de vanligaste frågorna när det gäller HTC Vive. Om det är något du undrar över, tveka inte att höra av dig till oss på info(at )vrsverige.se, Facebook eller Twitter.


Frågor och svar om HTC Vive

Var köper man en HTC Vive?

buyhtcviveDu kan köpa HTC Vive från antingen HTC direkt eller från en rad svenska butiker vid det här laget. Webhallen, Komplett, Inet och El-Giganten har alla HTC Vive i lager numera. Priset i butik ligger i skrivande stund på 9490 kr, men beställer du från HTC direkt är priset 9123 kr. Leveranstiden är ca 2-3 dagar och skickas från Irland.

Vad priset på HTC Vive i USA?

htcvivepriceDet officiella priset i USA på HTC Vive är $799 USD  vilket motsvarar 6806 kr. Så om du själv eller någon du känner är på semester i USA kan det vara läge att göra ett kap. Lådan som Vive kommer i är dock relativt stor (58cm x 42cm x 22cm) och väger ca 7 kilo, men kan säkert gå som handbagage. Det bör du dock kolla innan med ditt flygbolag om det blir aktuellt.

Är HTC Vive-spel kompatibla med Oculus Rift?

htcvivecompatibleoculusJa och nej. Även om HTC Vive inte hindrar dig från att köra Vive spel på Oculus Rift finns det några spel som inte fungerar ordentligt på Oculus än, men mest på grund av att rörelsekontrollerna saknas. HTC Vive spel är dock inte låsta eller exklusiva för HTC Vive.

Hur man använder/installerar man HTC Vive utan att borra hål i väggen?

För att kunna använda en HTC Vive utan borra hål i väggarna för sensorerna, behöver du inhandla kamerastativ för att montera dessa. Titta mer i delen om installation tidigare i denna guide.

Hur stort rum måste man ha? Kan man stå still?


Du kan använda HTC Vive utan ett stort rum. Så länge du kan stå upp och stå med fullt utsträckta armar ska det fungera. För att spela på detta sättet, gå till SteamVR och välj Inställningar (Settings) och sedan rumsinställningar (Room settings) där du sedan kan välja ”Standing Room”. Vissa spel kräver dock att du har mer plats, så att göra på ett för litet spelutrymme kan begränsa dina alternativ.

guidebanners_startguidebanners_checkllistaguidebanners_installeraguidebanners_bildkvalitetguidebanners_ljudkvalitetguidebanners_aksjukaguidebanners_filmvisningguidebanners_kablarguidebanners_spelainguidebanners_felsokningguidebanners_vanligafragor


Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.