Insta360 Pro kommer med imponerande prestanda för toppsegmentet av 360-kameror

När det gäller 360-kameror finns den en mängd olika modeller och prisklasser att välja mellan. Men när det kommer till de kameror som räknas till det professionella segmentet som ska fungera i befintliga produktionsteam har alternativen varit få. Länge har det varit GoPro och Nokia Ozo som tillverkat och sålt de allra bästa (och dyraste) serietillverkade kamerorna. Men nu får de konkurrens av Insta360s nyaste pro kamera som heter just ”Insta360 Pro”


360/3D-stillbild med 60Mpixel

I ett pressmeddelande nyligen berättade Insta360 nyligen om Pro-kameran som blir en 8K-kamera för 360. Specifikationerna briljerar på de allra flesta punkter och konkurrenterna får nu det hett om öronen. När kameran ansluts via Wi-Fi, Ethernet eller 4G kan den skicka livebild direkt till Facebook, YouTube och Twitter.

Livestream av 360/3D i 4k direkt till Facebook

InstaVR 360 Pro tar 360-gradersfilm i 3D och kan även användas för livestreaming. Kameran kan ta 360/3D-stillbilder på 60-megapixel och stöder både HDR och RAW- för att få ut maximalt med detaljer i svagt ljus och samtidigt vara liten och lätt att ta med. Om du nöjer dig med endast en 4k bild kan du ta upp till 100 fps, och då även se en färdigstitchad bild direkt i ett VR-headset.


När det gäller funktion för 3D kan kameran fånga upp till 6K (4K för livestream). Som fristående kamera kan den även användas med Insta360Pro-appen som finns för både iOS och Android.


InstaVR360 Pro kommer att kosta ca $3000 och kommer ut på marknaden senare i år.

 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security