Med Altspaces nya app kan du nu ringa dina vänner och mötas i VR

VR fortsätter att växa för varje dag och Samsung Gear VR verkar få all uppmärksamhet för tillfället. En app som visserligen funnits ett bra tag är Altspace VR, en mötesplats där du kan möta andra människor från alla delar av världen.

Visst kan du låta kompisarna testa din GearVR genom att skicka runt den i rummet, men ska du ta nästa steg vill du såklart ge dig ut i världen och möta andra personer och platser. Altspace VR som även finns till Oculus Rift och HTC Vive ge dig möjligheten att ta detta kliv.


Appen har nyligen fått en ny funktion där du kan ”ringa” upp dina vänner som också har tillgång till AltspaceVR. Tanken är att göra det ännu lättare att våga engagera sig i socialt samspel i den virtuell miljön. I Altspace kan du också göra mycket mer än bara prata, då det finns en rad aktiviteter att göra tillsammans med andra. Dagligen sker det en mängd aktiviteter i dom olika miljöerna och häromdagen spelade jag frisbeegolf ena stunden och airhockey i nästa. Imorgon tror jag det är storytelling nånstans, och tror även det är standup senare i veckan. Det finn även klassiska bordsspel som schack och en rad pussel, dessutom finns det dedikerade miljöer där du kan lära dig tala nya språk. Bara att hoppa in i rätt rum och börjas lära sig från en riktig person.

Med den nya appen börjar numera allt med ett VR-samtal där användarna nu kan ringa upp varandra, välja en aktivitet, sedan sätta på sig sin Gear VR och börja engagera sig medmottagaren. Appen fungerar helt plattformsoberoende, så en användare i Gear VR kan mötas upp med en annan i HTC Vive eller Oculus Rift. Altspace VR är gratis och kan hämtas från Play Store.


För att installera AltspaceVR på din dator besöker du den officiella hemsidan.


alt3

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security