Med Teomirn kan du lära dig spela piano med hjälp av AR

Sugen på at lära dig spela piano? Teomirn kan vara lösningen, som genom AR ger dig den perfekta pianoläraren. Idén kommer från ett japansk team och syftar till att skapa en app som använder augmented reality för att lära wannabe-pianister hur det går till. I huvudsak är appen en personlig pianolärare som sitter bredvid och visar hur man spelar. Men med AR blir det så mycket mer.

Hololens hjälper dig att spela piano

Teomirn som använder Microsofts HoloLens, synkroniserar med ett riktigt piano där användarna sedan kan välja från ett bibliotek av sånger. Sen är det bara att sätta igång och öva.


Det första sättet att öva fungerar genom att användare ser ett par av virtuella händer framför sig som visar det korrekta sättet att spela varje låt, på ditt eget piano. I det andra läget spelar datorn på ett virtuellt piano ovanför, och du kan sedan härma efter.

Lära dig genom att imitera en expert

Tanken är att lära sig spela genom imitation, ungefär som att spela Ubisofts Rocksmith. Teomirn kan säkert få fler funktioner på sikt, där läraren till exempel skulle kunna sitta bredvid istället och ger användbar input när du behöver den. Även om du inte är ute efter musikteori bakom instrumentet, är ett bra sätt att komma igång.


Nyckel till om en app som denna ska blir framgångsrik blir givetvis hur innehållsbiblioteket ser ut. Om Teomirn kan backas upp av en ständigt växande lista av låtar och obegränsat innehåll så kan denna typ av AR-app säkert blomstra fram till en bra musikplattform på sikt.


 

 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security