Nu är det dags för er basketfans att ta fram er GearVR igen och titta på helgens NCAA March Madness

Nu är det dags för er basketfans att ta fram er GearVR igen och titta på helgens NCAA March Madness

Drömmen om att titta på direktsänd basket från första raden, men från ditt hem är möjligt sedan förra året. Oculus och Intel har slagit sig ihop med Turner Sport och CBS för att streama sex ”March Madness”-matcher live i VR. Biljetter kostar från 20kr.

Om du äger en Samsung GearVR är det bara att ladda ner NCAA March Madness Live VR-appen. Gear VR-användare kommer att kunna ladda ner appen och köpa tillgång till sex av matcherna som sedan kan ses live i VR. Appen är tyvärr inte tillgänglig på oculus Rift eller andra VR-headset.


Här är matcherna som går att se:

  • 23 mars – regionala semifinaler från San Jose
  • 25 mars – Regionala finaler från San Jose
  • 1 april – Båda ”Final Four”-matcherna från Phoenix
  • April 3 – Championship-finalen från Phoenix

Priset för att se dessa ligger på $2 per match, och du sittplats på första raden precis vid planen och har livekommentararer från CBS sändning. Du kan även välja en dyrare biljett för $3 per match (eller $8 för alla sex matcherna) där du kan producera sin sändning själv med flera kameravinklar och dedikerade spelsekvenser specifika för VR.


Med eller utan en biljett kommer du också att kunna se sammandrag från samtliga matcher. 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security