Nu kan du livestreama din GearVR direkt till Facebook – Vi visar hur!

Nu kan du livestreama din GearVR direkt till Facebook – Vi visar hur!

En av det största (egentligen enda) nackdelen med mobil VR-utrustning är att det är svårt för andra att se det du ser. I och med att du inte har någon extern skärm till din telefon (till skillnad mot en pc) blir det svårt att egentligen förstå hur cool din upplevelse är, hur mycket du än försöker förklara medan du gör den.

I samband med Oculus nya ”Rooms 1.2” uppdatering kommer nu äntligen en efterlängtad uppdatering som löser detta problem. Med veckans uppdatering av Oculus-appen i din telefon kan du nu livestreama det du ser i GearVR direkt till Facebook, där andra kan följa vad du gör i VR.


Så här gör du för att livestream din GearVR till Facebook

  1. Se till att ditt Oculuskonto är kopplat till Facebook.
  2. Håll in ”back-knappen” för att öppna menyn i din GearVR

3. Välj ”Livestream på Facbook”


4. Nu kan du välja hur du vill att streamen ska visas. De alternativ som finns är 1. Till alla 2. Till dina vänner 3. Till dig själv. Du kan även välja om mikrofonen på telefonen ska vara på eller inte.

5. Slutligen är det bara att klicka på ”Starta livestream” och filmen börjar sändas direkt. Vid vårt test uppskattade vi fördröjningen (från det du gör, till det som visas på facebook) till ca 10 sekunder.


Lycka till!

Efter din stream får du info om hur många som tittat

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security