Ny möjlighet för spelstudios att söka pengar från EU

Europeiska spelutvecklare med tidigare erfarenhet har nu möjlighet att söka stöd från Kreativa Europa för utveckling av dataspel ämnade för kommersiell distribution. Bidraget uppgår till mellan 10 000 och 150 000 euro för koncept och projektutveckling. Det ekonomiska stödet kan dock aldrig uppgå till mer än 50% av de bidragsberättigande kostnaderna. På Kreativa Europas webbplats hittar du till riktlinjer och ansökningshandlingar för senaste utlysningen av stödet (22/2016) som har sista ansökningsdag 2 mars 2017.

Ta gärna kontakt med Kreativa Europa Desk MEDIA innan ansökan.


Läs mer på EACEA, Education, Audiovisual and Culture Executive Agency

 

Varför finns detta initiativ?

För att förbättra konkurrenskraften hos den europeiska videospel industrin, genom att öka dess förmåga att utveckla europeiska audiovisuella verk med en hög omsättningspotential, både i och utanför EU.


Regler


Ansökan gäller europeiska produktionsföretag med dokumenterad erfarenhet och intresserad av att utveckla spelkoncept eller spelprojekt, som kan skapa:

  • Originalitet, nyskapande och kreativt värde, kulturell mångfald och en förbättrad bild av Europas kulturella identitet och arv, jämfört med existerande vanliga arbeten
  • Kommersiell ambition och omfattande gränsöverskridande potential att nå europeiska och internationella marknaden
  • Koncept (projekt färdigt för produktion) och projekt (från idé till spelbar prototyp) för utveckling av kommersiella tv/dator-spel.

Spelen måste  ha:

  • Originalitet, nyskapande och kreativt värde, kulturell mångfald jämfört med vanliga arbeten
  • Förbättra europeiska kulturella identiteten och arvet
  • Betydande interaktivitet med en berättelsekomponent
  • Hög ambitionsnivå när det gäller gameplay, användarupplevelse och konstnärliga uttryck
  • Kommersiell ambition i europeiska och internationella marknader.
  • Gränsöverskridande potential

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security