Nytt 360° filmprojekt om Tjernobyl

Ett nytt 360° filmprojekt om Tjernobyl är på god väg. Det handlar om en interaktiv dokumentär filmad i fullt 360-graders format från hjärtat av Tjernobyls kärnreaktor. Ett team bestående av unga Ukrainare vill med detta högteknologiska kickstarterprojekt belysa 30-årsdagen av katastrofen i Tjernobyl. Chornobyl360 är en ukrainsk interaktiv dokumentär om själva kärnkraftreaktorn och närliggande säkerhetszon filmad med en 360-graders sfärisk kamera. Filmen kommer att finnas tillgängliga för VR headset såsom Oculus Rift, Samsung GearVR, Google Cardboard mfl. Det kommer också att finnas en version för läsplattor, smartphones och vanlig pc.


VR ger användarna en helt ny möjlighet att fördjupa dig i den hisnande atmosfären genom olika scener från unika platser i Ukraina. Man får besöka spökstaden Pripyat och dess säkerhetszon, och även följa byggprocessen av den nya sarkofagen. Användarna kommer också interagera med levande vittnen till de tragiska händelserna.


Du hittar mer info här!


unspecified (1)

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security