Oculus har nu 100 lediga heltidstjänster för VR och AR

Med hela tyngden av Facebook bakom sig, är inte Oculus direkt främmande för anställa nytt folk. Men det vi ser nu liknar ingenting vi sett tidigare. 

Oculus Rift har nu över 100 VR-relaterad jobb listade på sin karriärssida. 31 av dessa är riktade till Oculus Research i Redmond som ägnar sig åt långsiktiga studier på framtidens VR-teknik inom alla områden. Några av jobben som sticker ut är ”AR Incubation Lead” som gäller att leda det team som ska bygga ”AR-teknik för att öppna vägen till dagligt AR-bruk för en miljard människor” och en ” Silicon Systems Architect ” som ska ”driva utvecklingen av Oculus nästa SI beräkningsplattform”


Nya forskningsområden kräver mer talang

Det finns en anledning till att just Oculus forskningsområde är mitt i ett anställningsinferno just nu. Under Oculus Connect 3, sa Oculus forskningschef Michael Abrash att han förväntar sig att en rad framsteg måste göras på VR-teknik inom de kommande fem åren, och jag antar att Oculus vill leda den utvecklingen. Ovanpå det så söker Oculus engagemang på en rad forskningsområden där man erbjuder upp till $250000 i forskningsanslag per team.

I övrigt är det mer allmänna jobbuppdrag som ”Software Engineer” och ”Hardware Engineer”, som till största delen är förlagda till huvudkontoret i Menlo Park och kontoret i Seattle. Oculus talesman Brandon Boone berättade nyligen att mjukvaruutvecklarna ska jobba med ”kärnteknologi som driver Oculus Rift”, mjukvara för Samsung Gear VR och ”framtida enheter”. Vidare handlar hårdvaruutvecklingen planenligt om att ”framgångsrikt bygga prototyper, kreativa lösningar och utvecklingen av framtidens headset”

Flera VR/AR-relaterade jobb på väg


Boone berättade vidare att enorma anställningssatsningar är på väg framöver. Talang inom teknik, design, drift och content behövs. Områdena det gäller är hårdvara (optik, elektronik, mekanik), computer vision, plattformsutveckling och apputveckling. Dessa positioner kommer att skala upp Oculus produktteam i Menlo Park, Seattle, Redmond och nyligen utökade internationella kontoret i Shanghai och i Cork, London och Zürich inom EU.

Oculus satsning på Cork relaterar till Oculus förvärv av LED-displayföretaget InfiniLED, som slutfördes tidigare denna månad. Om man kombinerar allt detta med de $500.000.000 som företaget redan investerat i VR-upplevelser är det ingen tvekan om att pengar inte är något hinder i företagets strävan efter att skapa bättre VR.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.