Oculus Rift för bara 4.500 kr fram till 5:e september (inklusive Touch)

Du vet väl att du just nu kan köpa en Oculus Rift för bara 4.500 kr, inklusive Touch-handkontroller?

Om du har tänkt att hoppa på denna generation av high-end VR så rekommenderar vi att du passar på nu. Priset kommer gå upp med en tusenlapp inom ett par veckor (oklart exakt när) redan på (natten till) tisdag 5 september.

På grund av att Oculus har relativt kort erfarenhet som distributör av hårdvara och ingen central distribution i Sverige har svenska handlare inte rätt priser i dagsläget. Men köper du via Amazon UK så får du ett pris inklusive frakt på ca 4.500:-. Det torde vara mycket attraktivare än exempelvis 8.480:- hos Webhallen eller 8.789:-hos Inet. Då handlar du istället från världens mest rutinerade ehandel. Det innebär t ex att du kan förvänta dig support i toppklass om du skulle behöva det längre fram. (Vi vill betona att svenska återförsäljare inte är att beskylla, då det är Oculus ansvar att rulla ut rätt priser globalt).

(LÄS MER: Behöver du köpa en PC till din Rift eller Vive? Våra budgetalternativ för desktop eller laptop här!)

Dessutom är det bra att köpa till antingen en 5 meters förlängningssladd eller en extra Oculus sensor (där förlängningssladd också ingår) för att få till väl fungerande roomscale-tracking.

Oculus sensor

Förlängningskabel USB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När Oculus släppte Touch-kontrollerna i december förra året så kostade Rift + Touch 800 dollar. Detta blev för oss drygt 9.000 SEK, då momsen är inkluderad i svenska priser till skillnad från amerikanska. Erbjudandet av Oculus Rift för bara 4.500 kr inklusive Touch innebär således en halvering från originalpriset. Det är både väldigt prisvärt just nu, och framförallt en signal på en positiv utveckling för marknaden – en utveckling som bara gynnar oss som slutanvändare. Kommer du hoppa på?

(Länkarna är affiliate-länkar – handlar du genom den så hjälper du vrsverige.se ekonomiskt med en liten slant.)

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.