Open House #5: Gaming

Open House #5: Gaming

Vi hade vårt femte Open House i förra veckan!

Tanken med dessa arrangemang har från början varit att ge både branschfolk och allmänheten en plats att själva testa på den senaste immersiva tekniken, höra kunniga talare och träffa utställare.


Som spelutvecklare blir man lätt snöblind. Man sitter i hundratals timmar med sitt projekt och nöter och filar och petar och tappar bort proportionerna. Är spelet fortfarande kul? Förstår folk vad de ska göra?
Att få träffa en massa vr-intresserade människor och få se deras reaktioner ger en enorm massa värdefull feedback, samt påminner en ofta om varför man ens började – för att man själv och andra ska ha kul.

Nu har ju vi haft alla våra Open House i Stockholm, för att vi som driver det bor här, men, på sikt skulle det vara kul att kunna ta detta lyckade koncept på turné. Intresset för dessa tekniker är stort överallt.

Tema: Gaming

Denna gången var temat Gaming, och vi hade utställare och talare från Really, Svrvive, Mostly Harmless Games, LoopFools och Cortopia.

På scen hade vi vår egen Niclas Johansson, Deekay [Daniel Kihlgren Kallander] från Svrvive Studios, Alexander Milton från Mostly Harmless Games och Ricky Helgesson från Cortopia.
Om du missade föredragen, eller vill se dem igen, kan du gå till videon av vår livestream från Facebook.

Och till paneldiskussionen efteråt så fick vi en bonus i form av Jonathan Craaford, en av utvecklarna bakom Toran.
Denna kom dock tyvärr inte med i videon.

Nedan finns några bilder från eventet. Fler kommer att läggas upp allteftersom våra medhjälpare skickar in dem.


Ett stort tack till alla våra utställare, talare och våra glada och intresserade besökare!
Ett extra stort tack går också ut till VR Sveriges förlängda team: Michael, Eva, Aki, Erika, Fredrik, Jonathan, Susanne, Aina, Marie-Louise, Aruna och Casper. Utan er fungerar ingenting!

Huvudsponsor för eventet var Symbio.
Produktsponsring från Noa & Fritz-Kola.

Nästa Open House…


…har temat Creative Brand Communication in VR/360 och handlar således om marknadskommunikation, reklam och varumärkesstärkande verksamheter med hjälp av immersiva teknologier.
Redan nu så kan du kolla in eventet på Facebook och anmäla ditt intresse.

Kom ihåg att platserna brukar gå åt rätt så fort, så om du är intresserad, anmäl dig snarast möjligt.

Gorm Sundberg

Gamer, musikproducent, animefantast, ljudtekniker, bon vivant och humanist. Har jobbat med de flesta former av medieproduktion och har ett brinnande intresse för människa/teknik sedan barndomen.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.