Owlchemy Labs/Job Simulator förvärvas av Google

Owlchemy Labs/Job Simulator förvärvas av Google

Utvecklaren bakom Job Simulator och ”Rick and Morty Simulator” Owlchemy Labs har idag förvärvats av Google för en hemlig summa. Den Austin-baserade startupstudios delade just nyheten via sin blogg, och kallar givetvis det hela för ”en riiiiiktigt stor dag för Owlchemy”

”Sedan vi började skapa våra upplevelser i VR, har ett av de viktigaste målen varit att hjälpa till att driva mediet framåt som helhet”, säger Owlchemys delgrundare Alex Schwartz. ”Att bygga riktigt bra innehåll för alla är ett bra sätt att driva VR framåt, och Google delar denna vision med oss. Med Google som ny ägare, känns det som att vi kan fortsätta detta arbete och samtidigt lösa svåra problem tillsammans framöver”.


Nyheten är än så länge lite tunn på detaljer, inklusive hur de 23 personer som är anställda hos Owlchemy ska övergå till Google, men klart är att Owlchemys spel och uppleveser inte på något sätt blir låsta till VR-upplevelser för Googles egen Daydream plattform.


”Vi är helt fria att bygga upplevelser till alla plattformar eftersom det är vad Owlchemy är grundat på”, säger Schwartz. ”Det är en del av vår kärnstrategi att vara överallt och det kommer vi aldrig ändra på.”

Owlchemy första VR-titel, Job Simulator blev en lanseringstitel för både HTC Vive och PlayStation VR, och kom även ut planenligt för Oculus Rift i samband med att Touch började säljas. Studion har även rönt stora framgångar med VR-adoptionen av Rick och Morty, som släppted för Oculus Rift och HTC Vive förra månaden.


Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security