Pinball FX2 VR är ett flipperspel med bra känsla för Gear VR

Pinball FX2 i sig har funnits nu ett par år, och även som VR-spel på Oculus Rift. Nu finns det även tillgängligt för Samsung Gear VR. Är du intresserad av flipperspel är denna titel någon du inte bör missa. I Gear VR-versionen har man lyckats skapa kombinera en spännande spelidé med bra närvarokänsla och resultate blir ett imponerande nytt sätt sätt att spela ett klassiskt spel i VR.


 

I Pinball FX2 VR kan du spela på tre banor: Mars, Epic Quest och Secrets of the Deep. När du känner dig klar med dess kan du även köpa till flera banor: Paranormal Castle, Earth Defense, Wild West Rampage, Biolab och The Walking Dead. 

Piball FX VR är utvecklat av Zen Studios har under många år samarbetet med några av de allra största underhållningsaktörerna, inklusive Marvel Entertainment, South Park och Lucasarts. Dessutom har man nu gjort flipperversionen av Telltale Games ”The Walking Dead”. Under förra året vann man även ”Choice Awards” från både Apple App Store och Google Play.


Nästan som att spela flipper på riktigt

Pinball FX2 VR har genom avancerad fysik, detaljerad 3D-grafik och originaldesignen från de riktiga borden lyckats väldigt bra. När dessutom spelet har en robust uppsättning sociala funktioner och resultattavlor får du en engagerande flipperupplevelse som är svår att hitta någonannanstans på mobil VR.

Om man ska utvärdera Pinball FX2 VR som ett flipperspel så gör det vad det ska. Brädena är snygga och lagom svåra. Jag skulle gärna haft lite mer förståelse för vad som hände när jag spelade spelet annat än att bollen inte får hamna i hålet. Ljudeffekterna är bra, och spelet som måste spelas med en controller svarar bra. Jag hade dock gärna sett fler bord än tre. Men då priset för spelet är så pass lågt som 5 dollar och att man kan köpa till extra bord för 3$/st är det bra spelvärde för realitvt liten peng.


Spelen som länge varit en succé på PC och konsoller blir nu ett mobilt VR-spel på riktigt. I Pinball FX2 VR kan du känna hur det är att spela flipper i virtuell verklighet. Spelet lyckas replikera atmosfären ganska bra av att stå vid ett riktigt flipperspel, och dessutom lyckas man skapa spelfunktioner och effekter som egentligen är omöjligt på en verklig maskin. Du kan även så dina resultat på en ”Pro Score” där du även ser bordsstatistik och kan tävla mot spelare över hela världen.

Spelet kostar i dagläget 4,99$ och extrabanorna kostar 2,99$/st

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.