Så här hanterar och förlänger du kablarna i HTC Vive

Förläng VR-kablarna för en större spelyta

Det finns ett antal sätt att hantera kablarna som går mellan HTC Vive och datorn. Du kan förlänga räckvidden och därmed storleken på spelytan, men även förlänga avståndet mellan datorn och din spelyta.  Det enklaste sättet att börja med är att att använda förlängningskablar av hög kvalitet mellan datorn och kontrollboxen. Däremot är det ingen bra idé att förlänga kabeln mellan Vive och kontrollboxen eftersom denna redan har maximal längd.


Grundläggande 3-meters förlängning

Om du letar efter enkel förlängning för din HTC Vive-kabel, är detta sätt bra att börja med.

Avancerad 10-meters förlängning

För längre sträckor utöver de grundläggande 3 meter som du får med passiva förlängningskablar, behöver du använda en annan metod. USB och HDMI som förlängs tappar snabbt spänning med dataförlust som följd. I detta fall behöver du ha aktiva HDMI kablar och “USB via Ethernet”. Det låter kanske komplicerat, men det är det inte! Delarna är dock något dyrare.
range-extension-htcvive


Detta kommer ge dig betydligt mer längd mellan dator och Vive, men med försumbar kvalitetsförlust.

guidebanners_startguidebanners_checkllistaguidebanners_installeraguidebanners_bildkvalitetguidebanners_ljudkvalitetguidebanners_aksjukaguidebanners_filmvisningguidebanners_kablarguidebanners_spelainguidebanners_felsokningguidebanners_vanligafragor

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

  • Wonderful exoilnatapn of facts available here.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.