Så här tittar du på film i HTC Vive

Att titta på videoklipp i HTC Vive

Det enklaste sättet att kolla på videoklipp och film i HTC Vive är att använda appar som är gjorda för detta. Valve och HTC har själva ingen film-app, utan just nu måste du använda Virtual Desktop , Big Screen , CINEVEO eller Whirligig. Vi rekommenderar Big Screen då appen både är bra och gratis.


virtuella desktop-htcvive
bigscreen-vr-htcvive

Titta på 3D-filmer

För att titta på 3D-filmer på HTC Vive, är en metod att starta Virtual Desktop-appen och sedan gå till fliken video, där du sen öppnar videon med VLC eller Media Player Classic. Därefter väljer du  rätt format. Gör så här:

  • Starta Virtual Desktop och välj SteamVR-läget.
  • Ställ in miljön till Hemmabio.
  • Starta VLC eller Media Player Classic.
  • När filmen börjar, tryck på F7 för att starta 3D-läget.

3d-filmer-htcvive

Ytterligare ett tips för dig som vill kolla film i HTC Vive: Om du vill titta på filmer när du ligger i sängen rekommenderar vi starkt ett trådlöst tangentbord med en styrplatta. Detta gör att du kan fjärrstyra din dator och därmed eliminera behovet av att behöva gå upp från sängen.

Ett annat alternativ kommer från Reddit: Använd en trådlös Xbox-handkontroll i kombination med appen JoyToKey. Du kan i denna app ställa in så filmkontrollerna fungerar på Xbox-kontrollen. På så sätt har du alla de verktyg som behövs för att titta på film med fulla handkontroller.

Hur du tittar på YouTube-videos med HTC Vive

Det enklaste sättet att titta på YouTube är att använda Bigscreen eller Virtual Desktop-apparna. Sen är det bara att öppna webbläsaren och titta som vanligt.


Om du vill titta på 3D-videos, måste du klistra in webbadressen i Virtual Desktops “3D-film” funktion. youtube-med-htcvive

 

Att titta på Netflix i HTC Vive

Fram till det att Netflix släpper en dedikerad app för HTC Vive, är det återigen Virtual Desktop eller BigScreen som gäller. Men här är upplevelsen inte riktigt ok ännu. Tyvärr får du väldigt mycket sämre upplösning, och det är dags att Netflix gör en riktig HTC Vive app!
Netflix-bigscreen-vr

 

Att titta på Blu-Ray i HTC Vive


Lyckligtvis har VLC nyligen börjat stödja Blu-Ray-skivor vilket gör att du enkelt kan se dessa i VR. Gör så här:

  • Installera VLC
  • Starta Virtual Desktop eller BigScreen
  • Starta VLC
  • Sätt i din Blu-ray.
  • Tryck F6 och njut!

guidebanners_startguidebanners_checkllistaguidebanners_installeraguidebanners_bildkvalitetguidebanners_ljudkvalitetguidebanners_aksjukaguidebanners_filmvisningguidebanners_kablarguidebanners_spelainguidebanners_felsokningguidebanners_vanligafragor

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.