Sammanfattning av dagens Oculus Touch reaktioner

Som de flesta knappast missat så började alltså Oculus leverera sin nya Touch kontroll idag 6 december. Här har du en sammanfattning av dagens reaktioner som är i det närmast enhälliga i sitt omdöme. 

UploadVR

Oculus Touch är den bästa VR styrenheten som tillverkats hittills. Tveklöst.

Dess utformning är i det närmaste perfekt och med alla VR-upplevelser som finns just nu från Oculus Home och Steam kommer folk vara upptagna i månader. Enkel att installera och uppför sig perfekt om man följer alla instruktioner. Dessutom bör fingerkontrollen bli en normgivande innovation för resten av branschen.

http://uploadvr.com/oculus-touch-controllers-review/Kotaku

Polerad och genomtänkt. Med tre sensorer krossar Oculus Rift sina konkurrenter i nästan alla avseenden. Handkontrollen är ett nöje att använda, och headsetet är komplett och bekväm. Det finns också några riktigt roliga spel, och med både Oculus Home och alla grejer på Steam, har vi bara skrapat på ytan av allt som finns att se och spela.

http://kotaku.com/oculus-touch-review-the-best-vr-you-can-get-1789670303


TrustedReviews

Om du redan har en Oculus, är detta är en no-brainer. Köp.

http://www.trustedreviews.com/oculus-touch-review


PCMag

Oculus Touch är den bästa rörelsekänsliga VR-handkontrollen jag har testat hittills. Den spårar rörelserna exakt, och designen känns naturlig i handen.

http://www.pcmag.com/review/349966/oculus-touchTechCrunch

Denna nya handkontroll är fantastisk och gör redan uppslukande virtuella upplevelser ännu bättre. Det är briljant, men de kommer kosta dig en slant.

https://techcrunch.com/2016/12/05/review-oculus-touch-motion-controllers/


IGN ( Video )

Med dessa bekväma och mångsidiga styrenheter har Oculus slutligen tagit in försprånget till konkurrerande Vive när det gäller att ge millimeterexakt kontroll på händerna i VR.  Den enda större svagheten är att standardpaketet inte ger full 360-graders täckning, och det går att tappa kontrollen över riktningen och i slutändan blockera kamerorna med din kropp. Trots detta, är det fantastiskt att få in händerna i VR. Det öppnar många världar fulla av möjligheter, och Touch styrenheter är det bästa systemet just nu.

http://uk.ign.com/articles/2016/12/05/oculus-touch-controllers-review


Road to VR

Att köpa till Touch till sin Rift gör VR mer naturligt och uppslukande. Du kommer att känna att du nu kan nå in och interagera med den virtuella världen i stället för att bara titta, som du kanske tidigare har gjort med bara en Rift och en gamepad.

http://www.roadtovr.com/oculus-touch-review-reach-rift/


The Verge

Oculus Touch ändrar inte det faktum att Rift är en skrymmande mask med en massa sladdar, som körs på en typ av dator få människor äger. Men med Touch Rift känns det som att man tagit tekniken som långt det går, och man har gjort det med besked. Det är inte slutmålet för VR, men det kan mycket väl vara slutet på starten av den nya VR-revolutionen.

http://www.theverge.com/2016/12/5/13811232/oculus-touch-rift-vr-motion-controller-review


Engadget ( Video )

Oculus hade ett jobb: Skapa rörelsekontroller till Rift. Med Touch controllers, har man lyckats bra. Och överraskande nog, visade det sig att man även kunde göra en jävla fin spelkontroll. Om du redan har investerat i en Rift är Oculus Touch en no-brainer. Köp!

https://www.engadget.com/2016/12/05/oculus-touch-review/


Wired

Ju fler delar av kroppen du kan lura samtidigt, ju närmare du kommer du att på allvar känna verklig närvaro i VR. Touch är egentligen bara en milstolpe på vägen, och den kommer förmodligen att föråldras snart nog. Men under tiden, är detta den mest naturliga och mångsidiga VR-kontroll som finns.

https://www.wired.com/2016/12/review-oculus-touch/


The Wall Street Journal

Även om funktionen med handkontroll anländer senare än hos rivalerna, de är detta den bästa varianten på VR-interaktion hittills. Rift känns äntligen komplett.

http://www.wsj.com/articles/oculus-touch-review-the-best-virtual-reality-controllers-so-far-1480950003


MIT Technology Review

Oculus kommer sannolikt att fortsätta att förbättra komforten och noggrannheten hos Touch, men för en första generationens enhet uppfyller produkten helt mina förväntningar. VR handlar om nedsänkning och engagemang och handspårning är en stor del av detta. Riftägare som är intresserade av den kompletta VR-upplevelsen bör överväga att köpa ett par.

https://www.technologyreview.com/s/603028/two-weeks-with-oculus-touch-and-im-hooked/


VR Scout

Det är en känsla som är svår att beskriva – och om du inte har provat det själv ännu, så bör du göra det direkt. Du kommer snart att inse, hur i hela världen vi har kunnat använda en Rift utan Touch? Detta är hur VR är tänkt att upplevas.

http://vrscout.com/news/oculus-touch-review/


Toms Hardware

Hittills har vår rekommendation för VR varit HTC Vive, utan mycket tvekan. Men nu har situationen just ändrats. Ur ett hårdvaruperspektiv passerar nu Rift om Vive. Genomgående, från VR-glasögon till handkontroll, har Oculus lagt en hel del tankearbete, design och energi i paketet. Dessutom kommer handkontrollerna med  både analoga knappar och kapacitiva knappar för intuitiv fingerkontroll verkligen hjälpa Rift ta VR till nästa nivå.

http://www.tomshardware.com/reviews/oculus-touch-motion-controller-review,4841.html


Polygon ( Video )

Oculus Touch är en bra metod för kontroll i VR, och antalet titlar i biblioteket är redan överväldigande när det gäller bra spel. Dessutom är Facebook klart bekväma i att investera i sin egen plattform för att finansiera skapandet av spännande VR-upplevelser. Touch fungerar också med till synes alla konkurrenternas spel. Dessutom kommer kvaliteten och stabiliteten sannolikt bara att bli bättre med tiden.

http://www.polygon.com/2016/12/5/13836348/oculus-touch-review-rift-controllers


Shacknews

Oculus Touch är ett måste om du redan äger en Oculus Rift.


http://www.shacknews.com/article/97990/oculus-touch-review-two-thumbs-up

 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security