Samsung S8 och S8+ får äntligen Daydream-stöd

Samsung S8 och S8+ får äntligen Daydream-stöd

Samsung S8 och S8+ får äntligen Daydream-stöd. Tanken har länge funnits där, men med tanke på Samsung egna samarbete (Oculus Home) med Googles konkurrent Facebook, har frågan varit hur Samsung skulle göra med kompabilitet med Google VR-satsning. Nu vet vi!


Daydream View

I oktober lanserades Google Daydream View, ett VR-headset som är bekvämt och lätt att använda, och påminner en hel del om Sansungs GearVR. Idag finns det redan massor av Daydream-kompatibla telefoner att välja mellan. Men nu är fler på väg. Mycket efterlängtade nyheter är att Samsung Galaxy S8 och S8+ nu officiellt blir Daydream-redo under sommaren. Dessutom kommer LG: s nästa flaggskeppstelefon som lanseras senare i år blir detsamma.


Med tanke på den massiva försäljning som Samsung redan har haft med Galaxy S8, är detta vädligt bra nyheter för miljontals S8-användare. Och ja, S8 och S8 + kan redan användas med Samsungs Gear VR-headset, men fler alternativ är aldrig en dålig sak. S8:an blir nu defitnivt det bästa valet för dig som vill köra mobil VR. Och konkurenterna har inte missat detta kan jag lova.

Uppdatering att vänta under sommaren

Google säger stöd för S8 kommer att rulla ut som en programuppdatering under sommaren, oklart ännu exakt när. Googles vice VD för Virtual Reality säger att denna tid ger ett bra momentum för Daydream, och att han är glad över att ha Samsungs stöd på plats, trots företaget kör sin egen Gear VR-plattform. GearVR får i dagsläget betraktas som ledaren bland högpresterande mobila VR-plattformarna. I dagsläget finns det runt 1000 upplevelser att testa/köpa via Oculus Home.


Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security