Samsung: ”Vi har sålt 5 miljoner Gear VR”

När det gäller försäljningssiffror så har hittills de största tillverkarna varit hemliga. Men nu har vi äntligen fått en indikation på hur många VR-headset som Samsung hittills har sålt. På CES 2017 berättade Samsung Electronics amerikanska chef Tim Baxter att de officiellt har sålt 5 miljoner Samsung Gear VR headset, som drivs av Facebooks plattform Oculus Home. Baxter sa vidare att ägare av Gear VR bland annat har sett över 10 miljoner timmar 360-graders video i VR. 

Bra för hela VR-industrin

I takt med att VR fortsätter att få ett fotfäste bland allmänheten och tar plats på marknaden kommer försäljningssiffror som de Samsung levererar vara en viktig sporre, inte bara för konsumenternas förtroende, men även för utvecklarna. Förhoppningsvis blir framgångarna för Samsungs mobila VR-headset något som kommer ge framgång för branschen som helhet.


Samsung Gear VR

Samsung Gear VR

Dock väntar vi fortfarande på siffror från Facebook och HTC/Valve om deras försäljningssiffror för Oculus Rift och HTC Vive, men även officiella siffror från Sony om PSVR.

Förra veckan sa headsettillverkaren Homido att man sålt över 500.000 av sina egna VR-glasögon. Att Samsung överträffar dom med 10x bör ändå inte komma som en överraskning. Förra året uppgav Oculus att man hade 1 miljon användare med Gear VR under en månad på Oculus Home, vilket gör 5 miljoner till ett rejält hopp på mindre än ett år. Samsung blev kända för att leverera med Gear VR tillsammans med de senaste telefonerna, som Galaxy S7 och numera avvecklade Galaxy Note 7.


 

 


Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.