Se gameplay från Star Trek: Bridge Crew

Oavsett vad man har för relation till Star Trek så är det svårt att bortse ifrån det enorma avtryck Gene Roddenberry’s serie haft på populärkultur, forskning och sci-fi-estetik.

Och om man någon gång har fascinerats av Captain Kirk, Picard eller Janeway’s äventyr och öden så har man kanske också fantiserat om att själv sitta på någon av kommandobryggans stolar.
Tack vare VR, och Ubisoft Montreal, så är den fantasin snart verklighet.


Våra kollegor på Upload VR hade chansen att för andra gången testa Star Trek: Bridge Crew, som efter två förseningar nu äntligen verkar komma ut den 30:e Maj för Oculus Rift med Touch, HTC Vive och PlayStation VR med multiplayerstöd över alla plattformarna.

I multiplayerläget så tar man en av fyra platser; Navigation, Engineer, Tactical Officer eller Captain. Alla har olika ansvarsområden och spelet går ut på att tillsammans lösa de uppgifter som de olika scenariorna presenterar.
Enligt Upload VR så är det imponerande med vilken detalj utvecklarna har rekonstruerat de välkända miljöerna, men att det inte heller krävs någon förkunskap alls om mythosen för att kunna spela.

Två skepp att välja mellan

När spelet släpps så kommer du kunna köra med den klassiska U.S.S. Enterprise eller det nyare skeppet U.S.S. Aegis, men känner man sin Ubisoft så är det inte helt omöjligt att fler skepp, karaktärer och uppdrag kommer att släppas som DLC senare.
I kampanjläget så är man låst till att använda Aegis, men när man spelar slumpmässigt genererade uppdrag får man välja mellan de två olika skeppen.
Enligt Upload VR så har de två skeppen också helt olika känsla och dynamik vilket ledde till mycket olika spelupplevelser, något som de uppfattade som kul och positivt.

Nedan kan du se när tre medlemmar från Upload VR’s redaktion och en kille från utvecklarteamet spelar både det nya och det äldre skeppet.Personligen så kan jag inte vänta med att få in hela VR Sverige-teamet på kommandobryggan.
Vad tycker du? Är det något som du också längtat efter?

Gorm Sundberg

Gamer, musikproducent, animefantast, ljudtekniker, bon vivant och humanist. Har jobbat med de flesta former av medieproduktion och har ett brinnande intresse för människa/teknik sedan barndomen.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.