Oculus Rift för bara 4.200 kr (inklusive Touch) – permanent prissänkning!

Du vet väl att du kan köpa en Oculus Rift för bara 4.200 kr, inklusive Touch-handkontroller?

Om du har tänkt att hoppa på denna generation av high-end VR så rekommenderar vi att du passar på nu. Priset kommer gå upp med en tusenlapp inom ett par veckor (oklart exakt när) redan på (natten till) tisdag 5 september. (Uppdatering: Under Oculus Connect 4-konferensen 11:e oktober så utannonserade Oculus att de har återinfört prissänkningen, och nu ska den vara permanent. Det nya låga priset på $399 dollar, vilket motsvarar c:a 4.200 SEK med påslag för moms, har uppdaterats även på Amazon.)


(denna artikel publicerades först 1 september 2017, och publicerades igen i uppdaterat skick 11 oktober 2017)

Såhär kan du beställa Oculus Rift + Touch

På grund av att Oculus har relativt kort erfarenhet som distributör av hårdvara och ingen central distribution i Sverige har svenska handlare inte rätt priser i dagsläget. Men köper du via Amazon UK så får du ett pris inklusive frakt på ca 4.200:-. Det torde vara mycket attraktivare än exempelvis 8.480:- hos Webhallen eller 5.999:- hos Inet. Då handlar du istället från världens mest rutinerade ehandel. Det innebär t ex att du kan förvänta dig support i toppklass om du skulle behöva det längre fram. (Vi vill betona att svenska återförsäljare inte är att beskylla, då det är Oculus ansvar att rulla ut rätt priser globalt).

En HTC Vive, som också har haft en ordentlig prissänkning, kostar nu 7.500 kr. Det må vara något av en smaksak om man föredrar smidig roomscale eller fantastiskt ergonomiska Touchkontroller och integrerat ljud, men med en sån prisskillnad till närmaste konkurrenten så måste vi rekommendera Oculus Rift + Touch till den som står och väljer mellan den och en Vive.


 

 

(LÄS MER: Behöver du köpa en PC till din Rift eller Vive? Våra budgetalternativ för desktop eller laptop här!)

Dessutom är det bra att köpa till antingen en 5 meters förlängningssladd eller en extra Oculus sensor (där förlängningssladd också ingår) för att få till väl fungerande roomscale-tracking.

Oculus sensor

Förlängningskabel USB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett steg i helt rätt riktning


När Oculus släppte Touch-kontrollerna i december förra året så kostade Rift + Touch 800 dollar. Detta blev för oss drygt 9.000 SEK, då momsen är inkluderad i svenska priser till skillnad från amerikanska. Erbjudandet av Oculus Rift för bara 4.200 kr inklusive Touch innebär således mer än en halvering från originalpriset. Det är både väldigt prisvärt, och framförallt en signal på en positiv utveckling för marknaden – en utveckling som bara gynnar oss som slutanvändare. Kommer du hoppa på?

(Länkarna är affiliate-länkar – handlar du genom dem så hjälper du vrsverige.se ekonomiskt med en liten slant.)

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.