Skribenter på VRSverige.se

Johan Hägerström

Johan Hägerström

977 posts 5 comments 326189 views

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Gorm Sundberg

Gorm Sundberg

49 posts 0 comments 14723 views

Gamer, musikproducent, animefantast, ljudtekniker, bon vivant och humanist. Har jobbat med de flesta former av medieproduktion och har ett brinnande intresse för människa/teknik sedan barndomen.

Niclas Johansson

Niclas Johansson

43 posts 1 comments 10652 views

Niclas Johansson är VD på VRS Media (vrsverige.se). Han har en bakgrund inom affärsutveckling i startup/teknikvärlden, och lång erfarenhet av entreprenörskap och försäljning. Hans första VR-upplevelse var på Gröna Lund på 90-talet. Han är en nyhetsjunkie när det gäller teknik och ser en ljus framtid för Virtual Reality.

Michael Wilhk

Michael Wilhk

25 posts 0 comments 9446 views

Michael jobbar inom transport och har alltid gillat teknik och brukar vara tidigt ute när det kommer ny teknik som nu med VR. Han provade på Gear VR julen 2015 och varit fast sedan dess. Övriga intressen är familj, vänner, mode, airsoft, drönare och viner!

Joel Ring

Joel Ring

20 posts 0 comments 7776 views

Joels fascination för Virtual Reality väcktes i början av 2000-talet, när han fick testa VR för första gången. Inspirerad av bokserien ”Otherland” köpte han 2005 domänen virtualreality.se och började bygga Sveriges första VR-forum. Med en bakgrund som mjukvaruutvecklare och efter att ha drivit ett antal mindre företag ger han sig nu med full kraft in i satsningen på att bygga VR Sverige till den självklara samlingsplatsen för alla som är intresserade av VR.

Simon Tejme

Simon Tejme

16 posts 0 comments 5854 views

Anders Haby

Anders Haby

9 posts 0 comments 1412 views

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

9 posts 0 comments 3100 views

Christer jobbar som maskinoperatör men har alltid haft teknik som största intresse. Han provade VR redan på 90 talet och blev genast intresserad av dess möjligheter så nu vill han vara först på VR tåget. På fritiden blir det mycket spelande, tv-serier och träning.

Almira Thunström

Almira Thunström

7 posts 0 comments 1978 views

Almira Osmanovic Thunström är projektanställd verksamhetsutvecklare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och arbetar med utveckling av AR/VR projekt på Psykiatri Affektiva, Östra Sjukhuset. Hon har forskat/studerat neurovetenskap på doktorsnivå på Karolinska Institutet. Hon spenderar väldigt mycket tid med artificiella människor i virtuella världar, men är väldigt social ändå. Almira driver VRpsykiatri.se, portalen med alla kontakter och resurser du behöver för att aktivera VR som behandlingsform inom psykiatrin.

Jesper Wallerborg

Jesper Wallerborg

6 posts 0 comments 1996 views

Jesper är multidiciplinär kreatör, art director och illustratör som alltid utforskar nya sätt att berätta historier. Han har rötterna i reklambranchen och har de senaste åren jobbat med koncept för 360-video till bl.a Blizzard.

Eva Kindlundh

Eva Kindlundh

5 posts 0 comments 2083 views

Eva jobbar på Warpin Media som är ett företag inom VR/AR/MR branschen, men har även ett förflutet inom rese-, underhållnings- och IT-branschen. Hon är nyfiken på allt som har att göra med immersiv media, ny teknik och entreprenörskap. Fritiden spenderar hon med sin familj, gjuter betong eller slutför diverse olika trädgårdsprojekt.

Kasper Wallerborg

Kasper Wallerborg

4 posts 0 comments 1270 views

Kasper är en vetgirig e-sportare som studerar media och design på IT-gymnasiet i södertörn. Det finns inte en twitchkanal han inte har koll på.

Michael Weinstock

Michael Weinstock

3 posts 0 comments 987 views

Michael är Masterstudent på Digital Management-programmet på Hyper Island i Stockholm. Han är en nätverkare inom Stockholms Startup-scen med rötter från SUP46. Som techno-optimist och futurist så älskar han att skriva artiklar och föreläsa om digitala möjligheter.

Herman Fredlund

Herman Fredlund

3 posts 0 comments 927 views

Hermans mål var att bli filmskapare efter studenten, men efter att ha fått testa på flera filmpositioner och fått negativt besked i antagningen till Fridhem filmskola testade Herman på VR under en workshop anordnat av Boost hbg i Helsingborg. Sedan dess har Herman haft full fokus på VR/AR och har som mål att utforska och skapa nya former av berättande.

Aki Andersson

Aki Andersson

3 posts 0 comments 991 views

Aki Andersson är multikreativ frilansande digital strateg med intresse inom VR, AI, futurism, events, filosofi, foto och sexual utbildning. Rör sig inom många områden men kan hittas hemma med sin katt ibland. Följ henne på insta @akiana eller hitta henne på FB: Aki Andersson

Henrik Rytterås

Henrik Rytterås

2 posts 0 comments 40 views

Henrik har spelat spel hela sitt liv. Från de tidigaste spelkonsolerna med pong till playstation och Tomb Raider. Från 286:an på skolan i mellanstadiet till modern speldator. Henrik försörjer sig som Produktionsberedare/Produktionstekniker samt egenföretagare. Han älskar kampsport och driver en egen Submission Wrestling klubb. Det blir mycket lek och stoj hemma med tre barn en fru och en katt. Ganska kräsen när det gäller spel. Tröttnar väldigt fort på gamla koncept som går igen. Henrik är förresten självutnämnd uppfinnare… Tekniknörd in i själen och helt såld på VR/AR!

Viktor Larsson

Viktor Larsson

1 posts 0 comments 300 views

Jag är en 32 år gammal webbutvecklare som bor och arbetar i Uppsala. Jag tillbringar en hel del tid med olika typer av spel, både spelande och design. Mina huvudintressen är Magic: the Gathering, Hearthstone och Virtual Reality. Jag tycker väldigt mycket matlagning och konsumtion av god mat. Kulinarisk upplevelse är ofta vad jag uppskattar mest om att resa utomlands. Jag har en viss svaghet för det franska köket.

VR Sverige

VR Sverige

1 posts 0 comments 490 views

Gretchen Andrew

Gretchen Andrew

1 posts 0 comments 326 views

Gretchen Andrew är konstnär och började måla i San Francisco efter att ha blivit övertygad om att internet kan lära oss allt. Hennes stil innehåller traditionell oljemålning och relaterade undersökningar av att känna och vara. Hon har genomfört projekt med The New York Metropolitan Museum of Art, V & A Museum, British Film Institute, vunnit Lumen-priset för Digital konst, Jobbat hos Brittish Arts Council, The White Building, Ace Hotel, London Film School, och Whitcher projekt. Hon arbetar för tillfället i London med konstnären Billy Barnslig.

Manne Söderlund

Manne Söderlund

1 posts 0 comments 26 views

Manne Söderlund älskar film, dans och pizza. Han pluggar 360-film och bakar riktigt god pizza. Titta in på hans hemsida mannesoderlund.com vetja!

Daniel Fraga

Daniel Fraga

1 posts 0 comments 419 views

Daniel Fraga är en Virtual Reality-kreatör med en bakgrund inom arkitektur och har en djärv idé om att istället för att skapa nya utrymmen, bör arkitekter i stället utforma människor. Fraga hävdar att genom utrymmen (virtuella eller på annat sätt) kan en kreatör kraftigt definiera en persons vanor, beteenden, identitet och även subjektivitet. Hans arbete rör sig mellan psykologi, övertalning, filosofi och många andra områden. På sin hemsida, på www.fraga.space, pratar han om om denna idé som kallas "Post-arkitektur"

Paloma

Paloma

0 posts 0 comments 0 views

news desk

news desk

0 posts 0 comments 0 views

Thom

Thom

0 posts 0 comments 0 views

Aruna Elentari

Aruna Elentari

0 posts 0 comments 6 views

WordPress Security