Fast Travel Games tar in över 16 MSEK i sin A-runda

Svenska Fast Travel Games, som är grundat av branschveteraner från Rovio, EA och DICE tillkännagav idag att de tar in över 16 miljoner kronor i Serie A-finansiering för att lansera sitt första VR-spel. Bland investerarna finns Industrifonden tillsammans med Creades, Inbox Capital och den tidigare finansiären Sunstone Capital.


Med det nya kapitaltillskottet har nu studion totalt tagit in $2,9 miljoner USD, och de nya pengarna ska främst användas till att expandera teamet och lansera det första spelet. Titeln ligger inom genren action/äventyr. Arbetet leds av Erik Odeldahl, regissör bakom Mirror’s Edge Catalysts och medgrundare till Fast Travel Games.

När vi når Oskar Burman, VD på fast Travel Games är det påtagligt att denna infusion av kapital kommer väl synkat med det allmänna läget just nu i VR-branschen:

Oscar Burman, Fast Travel Games


VRSVERIGE: ”Grattis till finansieringen Oskar! Kul med så pass tunga investerare när det gäller VR!”

OSKAR BURMAN: ”VR är en plattform där konsumenterna kan spela och engagera sig i spel som aldrig förr. Vi är glada över att ha dessa framstående nordiska investerare vid vår sida. Nu ska vi stärka teamet och ge vårt första VR-spel de absolut bästa förutsättningarna”

VRSVERIGE: ”Känns som väldigt bra timing med tanke på alla nya VR-headset som är på ingång i höst?”

OSKAR BURMAN: ”Som du säger, känns det bra att få denna kontanta injektion vid denna tidpunkt. Det kommer att bli en hektisk höst, med massor av nya headsets från bla Dell, Acer, HP osv. Det finns ett behov av större VR-titlar till inte bara dessa nya plattformar, men såklart även till de som lanserades förra året också (HTC Vive och Oculus Rift, reds amn). Personligen är jag också väldigt exalterad över att se vad mer som kommer från Sony och PSVR under hösten/vintern.”

VRSVERIGE:  ”Vad kan du säga om ditt idén bakom spelet och ditt team? Finns det något som särskiljer er från andra VR-satsningar?”

OSKAR BURMAN: ”Det vi kan säga idag är att det är ett actionäventyr som du ska vilja komma tillbaka till dag efter dag. Förhoppningsvis behöver du inte vänta för mycket innan det kommer mer nyheter!”

VRSVERIGE: ”Ok, kan du ge oss något? En liten teaser?”

OSKAR BURMAN: ”När vi startade Fast Travel Games sa vi att målet var att flytta människor till nya världar. Det kommer vi definitivt att göra i vårt första spel. Jag vill inte säga för mycket just nu, men spelet äger rum i en konstig men också väldigt bekant värld på ett sätt…”

Fast Travel Games Logo

Om Fast Travel Games


Fast Travel Games är en VR-spelstudio med fokus på VR-upplevelser rika på sociala och starka berättelser. Det Stockholmsbaserade företaget grundades 2016 av branschledande veteraner med solid erfarenhet från kassasuccéer som Angry Birds 2, Mirror’s Edge och Battlefield. Teammedlemmarna har tidigare bland annat varit del av spelstudior som Rovio, EA och DICE. 

Stort grattis från oss på VRSverige! Kört hårt, och vi ser fram emot att höra av er när det är dags för speltest.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security