SVRVIVE släpper sin första demo och drar in mångmiljoninvestering

Vi har tidigare berättat om den svenska spelstudion SVRVIVE som utvecklar ett spel med samma namn. Nu offentliggör SVRVIVE ett antal nyheter om sitt företag.


15 miljoner i investering och namnkunnig styrelse

Till en värdering av 50 miljoner kronor drar alltså SVRVIVE in 15 miljoner vilket gör det till en av årets största såddinvesteringar i Sverige.

I sin advisory board sitter inga mindre än Rikard Steiber (Senior Vice President för Virtual Reality på HTC), Jenny Nordenborg (från Neat Corporation som gjorde  VR‐spelet Budget Cuts) och Sofia Sheppard (juridisk rådgivare på Spotify).

Speldemo släppt

Igår släpptes även SVRVIVES första demo att ladda ner gratis från Steam. Vi på VR Sverige spelade igenom demon och gjorde en recension. På vår engelska systersite kan ni läsa vad vi tyckte om demon.


svrvive_space_2


Screenshot från SVRVIVE’s spel med samma namn

Vi på VR Sverige gratulerar SVRVIVE till sina framgångar, och önskar dem lycka till med den fortsatta utvecklingen!

Joel Ring

Joels fascination för Virtual Reality väcktes i början av 2000-talet, när han fick testa VR för första gången. Inspirerad av bokserien ”Otherland” köpte han 2005 domänen virtualreality.se och började bygga Sveriges första VR-forum. Med en bakgrund som mjukvaruutvecklare och efter att ha drivit ett antal mindre företag ger han sig nu med full kraft in i satsningen på att bygga VR Sverige till den självklara samlingsplatsen för alla som är intresserade av VR.

WordPress Security