Teamet

 team vrsverige

Niclas Johansson – VD

Niclas kommer senast från en affärsutvecklingsroll på Narrative, en svensk startup inom ”wearables”. Innan dess har han startat och drivit mindre företag, såväl som jobbat med massor av försäljning och marknadsföring.

Hans första VR-upplevelse var på Gröna Lund på 90-talet. Han är en nyhetsjunkie när det gäller teknik och ser en ljus framtid för Virtual Reality.

Johan Hägerström – Chefredaktör

Johan började driva VR Sverige som ett hobbyprojekt 2013, precis efter att Oculus Rift hade börjat sin resa med en Kickstarter-kampanj. Johan hade ett intresse för virtual reality innan dess, och ville dela med sig av allt spännande han såg och läste medan han bevakade branschen.

Tre år och 600 inlägg senare stötte han ihop med Niclas Johansson som också ville ge sig in den händelsefyllda världen kring VR. De slog sig ihop och en ny, större vision formades.

Gorm Sundberg – Mediaproducent

Gorm kommer kommer från en bakgrund av medieproduktion där han arbetat med musik- och videoproduktion. Han har varit programledare på ZTV och dessutom med i teamet som komponerade musiken till guldbaggenominerade filmen av Roy Andersson ”En duva satt på en gren och funderade över tillvaron”.
Favoritupplevelser i VR: Chronos och Pearl

Frilansjournalister:

Christer Sjöberg

Christer Sjöberg

8 POSTS 0 COMMENTS 1806 VIEWS

Christer jobbar som maskinoperatör men har alltid haft teknik som största intresse. Han provade VR redan på 90 talet och blev genast intresserad av dess möjligheter så nu vill han vara först på VR tåget. På fritiden blir det mycket spelande, tv-serier och träning.

Jesper Wallerborg

Jesper Wallerborg

6 POSTS 0 COMMENTS 1188 VIEWS

Jesper är multidiciplinär kreatör, art director och illustratör som alltid utforskar nya sätt att berätta historier. Han har rötterna i reklambranchen och har de senaste åren jobbat med koncept för 360-video till bl.a Blizzard.

Eva Kindlundh

Eva Kindlundh

4 POSTS 0 COMMENTS 1228 VIEWS

Eva jobbar inom reseindustrin men har även ett förflutet inom underhållnings- och IT-branschen. Hon är nyfiken på allt som har att göra med VR, ny teknik och entreprenörskap. Fritiden spenderar hon med sin familj, gjuter betong eller slutför något av de pågående kreativa projekten hemma.

Almira Thunström

Almira Thunström

4 POSTS 0 COMMENTS 756 VIEWS

Almira Osmanovic Thunström är kognitiv neurovetare med masterexamen i medicinsk vetenskap med inriktning på psykiatrisk epidemiologi från Karolinska Institutet. Hon har forskat/studerat neurovetenskap på doktorsnivå. Almira driver VRpsykiatri.se, portalen med alla kontakter och resurser du behöver för att aktivera VR som behandlingsform inom psykiatrin.

Kasper Wallerborg

Kasper Wallerborg

4 POSTS 0 COMMENTS 785 VIEWS

Kasper är en vetgirig e-sportare som studerar media och design på IT-gymnasiet i södertörn. Det finns inte en twitchkanal han inte har koll på.

Michael Weinstock

Michael Weinstock

3 POSTS 0 COMMENTS 480 VIEWS

Michael är Masterstudent på Digital Management-programmet på Hyper Island i Stockholm. Han är en nätverkare inom Stockholms Startup-scen med rötter från SUP46. Som techno-optimist och futurist så älskar han att skriva artiklar och föreläsa om digitala möjligheter.

Herman Fredlund

Herman Fredlund

3 POSTS 0 COMMENTS 469 VIEWS

Hermans mål var att bli filmskapare efter studenten, men efter att ha fått testa på flera filmpositioner och fått negativt besked i antagningen till Fridhem filmskola testade Herman på VR under en workshop anordnat av Boost hbg i Helsingborg. Sedan dess har Herman haft full fokus på VR/AR och har som mål att utforska och skapa nya former av berättande.

Aki Andersson

Aki Andersson

3 POSTS 0 COMMENTS 553 VIEWS

Aki Andersson är multikreativ frilansande digital strateg med intresse inom VR, AI, futurism, events, filosofi, foto och sexual utbildning. Rör sig inom många områden men kan hittas hemma med sin katt ibland. Följ henne på insta @akiana eller hitta henne på FB: Aki Andersson

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.