Tips på AR-appar till iPhone/iPad med ARKit

Apple har nu släppt sin nya iPhone 8 och 8s och snart kommer iPhone X – men redan nu finns det ett antal AR-appar till iPhone att testa om du uppdaterat telefonen till iOS11!


Här är några ARKit-appar som vi vill rekommendera. Dessa appar går att hitta i vanliga Appstore, och ska fungera på alla iPhones från 6S och senare samt iPads från första iPad Pro och senare.

1. The Machines

Detta spel kan spelas online eller med vänner i samma rum, ett actionspäckat strategispel. Du kanske såg det demas på Apple’s iPhone-event? (Kostar 50 kr)

https://youtu.be/xTNlSazLMGE


2. Sky guide AR

Rikta telefonen mot himlen och se vilka stjärnor som finns och de olika stjärntecknen så får du upptäcka himlen på helt nytt sätt. (Gratis)

https://youtu.be/yy5YS3cpM50

3. World Brush

Här kan du måla i luften och titta på dina kreationer i 3D. Du kan även dela dem med vänner eller se andras kreationer. Lite som Tilt Brush men i verkligheten! (Gratis)

https://youtu.be/pGa7ffqlNKg


 

Har du hunnit testa dessa än? Tipsa oss gärna i kommentarerna om andra tuffa och användbara AR-appar som du har hittat i Appstore! Vi vill fylla på den här listan ordentligt med ERA rekommendationer!

Michael Wilhk

Michael jobbar inom transport och har alltid gillat teknik och brukar vara tidigt ute när det kommer ny teknik som nu med VR. Han provade på Gear VR julen 2015 och varit fast sedan dess. Övriga intressen är familj, vänner, mode, airsoft, drönare och viner!

WordPress Security