Se Olympiska spelen i Virtual Reality

NBC sänder VR-film under Olympiska spelen

NBC kommer att sända 85 timmar i VR från OS i Rio. Dels sänder man öppnings- och stängningsceremonierna men även basket, gymnastik, friidrott, beachvolleyboll, dykning, boxning, och fäktning kommer vara tillgängliga för de som har ett Samsung Gear VR-headset, genom NBCs sportapp.


Just olympiska spelen är den typ av visuellt tilltalande, exklusiva händelse som är perfekt för VR och 360-video. Tekniken erbjuder ett brett utbud av betraktningsvinklar och ger en fantastisk upplevelse. När den kombineras med ett VR-headset kan 360-video verkligen få det att kännas som att du upplever händelserna på plats, och sport är ett lysande exempel på detta.

360-videon kommer filmas av Olympic Broadcasting Services, den officiella delen av Internationella olympiska kommittén, som tillhandahåller alla tv-bilder till världens programföretag.


Med Samsung som officiell partner för de olympiska spelen i Rio, är det ingen överraskning att företaget har lyckats säkra denna exklusiva affären. Det är fantastiskt att se Samsung säkra dessa partnerskap för att öka medvetenheten för VR, och även sitt eget headset. Genom att visa upp vad VR handlar om kommer man utan tvekan att skapa intresse för plattformen.


Förutom att du behöver ha en Samsung smartphone och GearVR måste högst sannolikt även ha ett abonnemang hos NBC.

 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security