Unimersiv släpper ny VR-upplevelse för skolan med ”Acropolis experience”

Unimersive som bland annat ligger bakom utbildningsplattformen Engage för att ta VR in i klassrummet har nu släppt en ny upplevelse. Titeln på den nya VR-lektionen heter ”Acropolis experience” och kan ses om du har en Samsung GearVR. Priset ligger på 2 dollar och kan köpas via Oculus Home.

Den helt nya VR-upplevelsen låter dig utforska och lära mer om Akropolis i Aten som det såg ut för tusentals år sedan. Du kommer att kunna utforska det inre av Parthenon och får möta Athena Parthenos, den massiva guld- och elfenbensskulpturen av den grekiska gudinnan Athena. Du kan även besöka Erechtheion, Athena Promachos och många andra platser i i Akropolis i Aten.


Kolla in Unimersive´s trailer för Acropolis Experience

 


Erechtheion - Akropolis

En 3D-rekonstruktion av Erechtheion som du kan utforska i Virtual Reality

 

Propylaea - Akropolis


Propyléerna som fungerade som ingången till Akropolis

 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security