USA:s militär satsar på VR för slagfältet

VR för slagfältet – ett av många möjliga användningsområden, får nu ett specifikt projekt hos det amerikanska försvaret.


Det är avdelningen National Geospatial-Intelligence Agency (NGA) som har börjat utveckla teknik för att kombinera kartmaterial med foton tagna i fält för att rendera VR-miljöer som man kan navigera i i realtid. Ett möjligt resultat är mer effektiv missilstyrning, då man mer exakt kan rekognoscera området omkring ett bombmål och minimera civila offer.


NGA ligger för övrigt bakom forskningen bakom och driften av GPS-tekniken, som utvecklades i militärt syfte men sedan har gjorts tillgänglig för alla och blivit en mycket populär och användbar vardagsteknik. Kan även detta nya VR-projekt få positiva sidoeffekter i framtiden?

Källa: US Military Planning to Use Virtual Reality Tech on Battlefield


Niclas Johansson

Niclas Johansson är VD på VRS Media (vrsverige.se). Han har en bakgrund inom affärsutveckling i startup/teknikvärlden, och lång erfarenhet av entreprenörskap och försäljning. Hans första VR-upplevelse var på Gröna Lund på 90-talet. Han är en nyhetsjunkie när det gäller teknik och ser en ljus framtid för Virtual Reality.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.