Veckans cardboard: Showroom för bilar

Fler och fler bilföretag har anammat VR och cardboard för att ge kunden ett alternativ till att uppleva miljön i en bil utan att behöva åka till en bilaffär. I takt med att VR-upplevelserna blir bättre kommer framtidens bilsalonger garanterat ske virtuellt. Här är fem appar där olika bilmärken använt sig av cardboard för att visa upp sina senaste modeller.

1.Audi A4 VR Experienceaudia4

Här sitter du i en Audi A4 och kan se runt i 360 grader, kolla in alla inredningsdetaljer och känslan i just en Audi A4.


Pris: Gratis

Länk till appen

 


2.Mercedes VR for cardboard
merc

Här får du möjlighet att åka med i en AMG och racingvarianten av en Mercedes via 360-video.

Pris: Gratis

Länk till appen

 

3.Hyundai VR+hyundai

I denna app får du vara med på olika saker tillsammans med en Hyundai i20. Dels kan du uppleva när racingmodellen i20 avtäcks och sedan se olika bilder på bilen som standardmodell och racingmaskin för att slutligen få dig en åktur i 360-video.

Pris: Gratis

Länk till appen

 

4.Wolksvagen Showroom(AE)ww

Detta är framtiden WW-showroom. I appen kan du med din cardboard ta fram olika bilmodeller, välja färg och interiör. Ett exempel på hur framtidens bilköp kan gå till i VR.

Pris: Gratis

Länk till appen

 

5.Chevy VR Showroomchevy

Här har du ytterligare ett showroom, fast med en Chevy. Du väljer bilmodell och kan sedan se exteriör och interiör. Dessutom kan du välja färg och provsitta bilen.


Pris: Gratis

Länk till appen

Michael Wilhk

Michael jobbar inom transport och har alltid gillat teknik och brukar vara tidigt ute när det kommer ny teknik som nu med VR. Han provade på Gear VR julen 2015 och varit fast sedan dess. Övriga intressen är familj, vänner, mode, airsoft, drönare och viner!

WordPress Security