Video: Två AR-tips för undervisning

Nu när AR verkligen är i ropet med både Apples AR-kit och Androids ARCore, som egentligen gör precis samma sak, kommer här två AR-tips för undervisning. I del 1 av vår nya serie Back to school går vår Almira Osmanovic Thunström igenom AR-appar för kemi och teknik.


Med hjälp av papperskuber som du printar ut och bygger ihop kan du interagera med AR appen i din läsplatta. Och det fungerar lika bra med Ipad som Android. Appar som dessa visar verkligen hur pass långt AR redan kan komma i klassrumsmiljö och vi ser bra emot fler heta AR-nyhetstips från Almira under hösten.

Elements 4D från DAQRI: (iTunes) (google play)

AR Circuits från Explorential: (itunes) (google play) 


DAQRI kuber i PDF: http://elements4d.daqri.com/documents… AR Circuits kuber i PDF: http://arcircuits.com/parts/


 

Almira Thunström

Almira Osmanovic Thunström är projektanställd verksamhetsutvecklare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och arbetar med utveckling av AR/VR projekt på Psykiatri Affektiva, Östra Sjukhuset. Hon har forskat/studerat neurovetenskap på doktorsnivå på Karolinska Institutet. Hon spenderar väldigt mycket tid med artificiella människor i virtuella världar, men är väldigt social ändå. Almira driver VRpsykiatri.se, portalen med alla kontakter och resurser du behöver för att aktivera VR som behandlingsform inom psykiatrin.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.