Video: Två AR-tips för undervisning

Nu när AR verkligen är i ropet med både Apples AR-kit och Androids ARCore, som egentligen gör precis samma sak, kommer här två AR-tips för undervisning. I del 1 av vår nya serie Back to school går vår Almira Osmanovic Thunström igenom AR-appar för kemi och teknik.


Med hjälp av papperskuber som du printar ut och bygger ihop kan du interagera med AR appen i din läsplatta. Och det fungerar lika bra med Ipad som Android. Appar som dessa visar verkligen hur pass långt AR redan kan komma i klassrumsmiljö och vi ser bra emot fler heta AR-nyhetstips från Almira under hösten.

Elements 4D från DAQRI: (iTunes) (google play)

AR Circuits från Explorential: (itunes) (google play) 


DAQRI kuber i PDF: http://elements4d.daqri.com/documents… AR Circuits kuber i PDF: http://arcircuits.com/parts/


 

Almira Thunström

Almira Osmanovic Thunström är projektanställd verksamhetsutvecklare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och arbetar med utveckling av AR/VR projekt på Psykiatri Affektiva, Östra Sjukhuset. Hon har forskat/studerat neurovetenskap på doktorsnivå på Karolinska Institutet. Hon spenderar väldigt mycket tid med artificiella människor i virtuella världar, men är väldigt social ändå. Almira driver VRpsykiatri.se, portalen med alla kontakter och resurser du behöver för att aktivera VR som behandlingsform inom psykiatrin.

WordPress Security