Vill du bli en bättre 360-filmare? Nokia bjuder på masterclass ”360 Film making – Best practices”

Under gårdagen anordnade upload collective tillsammans med Nokia Ozo en masterclass för filmskapare som vill jobba med 360 . Lektionen livestreamades med hjälp av fyra Ozo-kameror. Deltagarna fick lyssna till Alex Henning, prisbelönt filmskapare som bland annat tog hem en Oscar för Martin Scorseses Hugo för ett par år sedan. Nu finns hela lektionen tillgänglig för alla. Är du intresserad av filmskapande, 360 och storytelling är detta något du inte får missa. 


Chefen på Nokia Ozo, Devon Copley berättar om upplägget: 


”Det finns två mål med denna klass. Den första är att underlätta för folk som redan filmar i 360, men klassen passar även för dem som just har börjat med det nya mediet. Att lyssna på på kollegor som redan använt 360 i större produktioner är oerhört värdefullt”, säger Copley. ” Det andra målet är att tillhandahålla en evergreen om 360 som ska kunna fungera över längre tid. Dessutom visar vi upp Ozo Live som verkligen är redo för primetime tv-produktion. Det går att göra professionell broadcast i 360 redan nu” 

Gårdagens klass var den första i en serie av två. Vid nästa tillfälle kommer deltagarna undervisas av Juan Santillan som filmat allt från Radiohead till LL Cool J i VR. Santillan är också VD och grundare av Vantage.tv, en plattform för liveproducerade  VR-evenemang. Den andra klassen äger rum redan natten mellan torsdag och fredag kl 04.00 (svensk tid). Eventet kommer att livesändas i VR på Nokias YouTube-kanal


Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security