Vill du jobba med VR? Google dammsuger nu marknaden efter VR-kompetens

Google startade sina initiativ med virtuell verklighet tidigt, men i mycket lugn takt med Cardboard för 2 år sedan. Eftersom företaget nu närmar sig lanseringen av Daydream, nästa steg i Googles VR-strategi för att att över världen, behöver man nu kraftigt utöka sin talangpool.


Google som lanserade Daydream tidigare i år på den årliga I/O-konferensen, har som mål att skapa mer högkvalitativ mobil VR än vad man kan med Cardboard. För ett par veckor sedan visade man slutligen upp kärnan i initiativet med Googles egen Pixel telefon, och det första Daydream-komatibla headsetet, ”View”. I takt med att Googles VR-ambitioner rampar upp, behöver man mer folk. Hur många som arbetar med VR på Google är än så länge hemligt, men siffran ser ut att växa rejält framöver.


Då en genomsnittlig Google-anställd har ca $150.000 i lön per år, lägger nu Google ytterligare $2M på årliga investeringar i VR talang, och detta räknar inte in de anställda som redan jobbar med VR. I dagsläget jobbar uppskattningsvis redan 50 -100 personer på heltid med detta. Å andra sidan har Google mer än 50000 anställda över hela världen, så på det hela är det en droppe i havet. Men i jämförelse med många av de VR-startups vi ser varje dag, är det en betydande kraft.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.