VR kan förbättra elevers resultat i skolan

En ny undersökning visar att lärare över lag är positiva till att använda Virtual Reality i skolan, eftersom de tror att det kan förbättra elevernas resultat (hela 83% enligt undersökningen).


Trots detta är det ännu få lärare som använder VR som ett undervisningshjälpmedel. En förklaring är att utrustningen fortfarande är rätt dyr. En annan är förstås att lärarna behöver hinna sätta sig in i den nya tekniken för att kunna använda den.

Många användningsområden

Ett användningsområde är att låta elever åka på virtuella upptäcksresor. Att besöka platser de normalt inte skulle kunna ta sig till på lektionstid.

Ett annat är att besöka muséer och historiska platser med hjälp av 360-panoraman.För de som vill besöka virtuella laboratorier och göra kemiska och biologiska experiment i VR, kan Labster vara värt ett besök.

Vill du läsa mer om VR och undervisning, kan du fortsätta här. Är du lärare eller tillhör en skolledning och vill ha konkreta tips för hur de kan komma igång med VR på din skola är du varmt välkommen att kontakta oss, så kan vi hjälpa dig.

Joel Ring

Joels fascination för Virtual Reality väcktes i början av 2000-talet, när han fick testa VR för första gången. Inspirerad av bokserien ”Otherland” köpte han 2005 domänen virtualreality.se och började bygga Sveriges första VR-forum. Med en bakgrund som mjukvaruutvecklare och efter att ha drivit ett antal mindre företag ger han sig nu med full kraft in i satsningen på att bygga VR Sverige till den självklara samlingsplatsen för alla som är intresserade av VR.

WordPress Security