VR-kortfilmen ”INVASION!” blir Hollywoodfilm

Hittills har vi sett olika studios släppa filmer i VR som är av det kortare slaget. Men nu verkar Virtual Reality vara på väg ta sig in på den stora duken inom kort. Två studios hoppas ändra på detta inom kort genom att före en VR-upplevelse hela vägen till en Hollywood spelfilm.

Roth Kirschenbaum Films, producenten av Alice i Underlandet, Snow White and the Huntsman, och Maleficent är just nu på väg att ta Baobab Studios ”INVASION!” till biosalongen. Filmen är en sex minuter lång tecknad VR-kortfilm som skapades tidigare i år av Baobab Studios och kretsar kring besvärliga aliens som försöker förstöra jorden, men som tur är förhindras av två kaniner. I VR-upplevelsen spelar du själv en av dessa kaniner. Ethan Hawke står för berättarrösten och VR-upplevelsen fick stort beröm när den hade premiär på Tribeca och Cannes tidigare i år.


tribeca-film-vr-invasion

VR-team med mycket rutin

Historien som har ett snyggt Dreamworks-liknande utseende, är inte skapad av nybörjare precis, utan teamet bakom består av rutinerade personer i film- och animeringsbranschen. Joe Roth, känd Hollywoodproducent för sina klassiska barnberättelser, och Jeffrey Kirschenbaum, tidigare i Universals styrelse, kommer att samarbeta med Baobabs Eric Darnell (fd Dreamworks), Maureen Fan (Zynga, Pixar) och Kane Lee (Blue Sky Studios) för att skapa en fullängdsfilm för biosalongen.

Eric Darnell kommenterar projektet: ”VR har stor berättarkraft, och vi är glada att arbeta med några av de bästa kreativa genierna som Hollywood med Joe och Jeffrey.”baobab-invasion-film

Även om just korta VR-animationer kanske inte är tänkta att ta vägen till biosalongen för att utvecklas, är detta ändå ett tydligt tecken på att Hollywood håller väldigt bra koll och uppmärksamhet på vad som händer inom VR-branschen. Samtidigt som man kör på i fullt fart i tron att stora kända filmtitlar behövs för att göra VR populärt bland allmänheten.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security