VR labb stärker barns teknikintresse

Attrahera unga att bli intresserade av teknik

På tredje våningen i North Carolinas Museum of Natural Sciences ligger det som kallas VisLab. Det är dels en experimentverkstad som är till för alla men fokus ligger på ett gratis klassrum för barn och lärare som besöks av ca 2000 personer varje månad.


På labbet försöker man utbilda allmänheten om vetenskap med hjälp av olika visualiseringstekniker – som till exempel virtuell verklighet, augmented reality och GIS (geografiska informationssystem)

Målet är att uppmuntra så många barn som möjligt att bli nästa stora vetenskapsmän och uppfinnare genom avmystifiera vetenskaps-, programmerings- och elektronikvärlden. Genom att lära sig att koda och bygga olika saker, lär man sig hur teknik och vetenskap görs i en rolig och lärorik miljö.

Läs hela artikeln hos NewsObserver  

Källa: Robots, Virtual Reality, 3D printing and more in “The Visual World Investigate Lab” | News & Observer

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security