VR SCI HACKATHON 11-12 Mars

VR SCI HACKATHON 11-12 Mars
Nu är det dags för VR SCI HACKATHON som anordnas av VR Scientific Festival där både enskilda och team tävlar om att bygga framtidens VR/AR-appar inom forskning och vetenskap. Tävlingen riktar sig till alla som tycker det är kul med VR/AR och som vill utveckla fantastiska saker tillsammans. Förstapriset är 15000 kr och den som kommer tvåa får en 360 kamera från Samsung! Gillar du VR/AR och vetenskap är detta något du inte får missa vare sig du deltar i tävlingen eller besöker eventet.
Alla är välkomna

Alla är välkomna!


 Hur fungerar VR Sci Hackathon?

För er som är intresserade gäller det att boka nästa helg då hackatonet pågår. Registrering sker senast 9 mars och sedan pågår eventet på Epicenter 11-12 mars. När det sedan blir dags för VR Scientific Festival 13-14 Maj får alla deltagare visa upp sina upplevelser. Du kan registra dig både som enskild deltagare och team. Kommer du ensam har du möjlighet att få hjälp att hitta fler teammedlemmar. Därefter väljer ni ett vetenskapligt område som ni vill jobba med, och sedan är det bara att sätta igång! Lyckas du riktigt bra kan du bli utvald till VR Sci Showcase som kommer turnera runt i europa under och efter sommaren 2017.

Starkt förankrat i vetenskap

En av huvudpoängerna med ett hackaton av detta slag är att göra det inom rätt områden. VR/AR-utveckling i sig är såklart intressant av en rad orsaker, men det är också viktigt att man jobbar med ett globalt mål eller forskningsområde som behöver hjälp på traven. VR Sci Hackaton har därför valt ut 17 olika områden du kan välja att rikta din VR/AR-upplevelse mot. För att ett så pass kort hackaton ska kunna fungera är det också viktigt att man håller ner omfattningen av upplevelsen. Målet i tävlingen är att göra en VR/AR-upplevelse som under 60 sekunder berättar något viktigt, eller kanske visualiserar någon komplicerat så fler männiksor kan få insikt i det.  Möjligheterna blir såklart oändliga, och bara en snabbtitt på nedastående bild sätter igång tankarna, eller hur? 

Hela eventet kommer ske på Epicenter i centrala Stockholm. Mer information om VR Sci Hackathon hittar du på anmälningssidan

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.