En av de bästa sociala mötesplatserna i VR är en gratis programvara som heter vTime. Mötesplatserna har alltid varit öppna och lättillgängliga för de som har en GearVR, Oculus Rift eller Androidtelefon.  Det är därför mycket glädjande att man nu utökar detta med alla iPhone-användare, som nu kan använda vTime direkt i telefonen utan krångel. 

Från och med idag kan användare som äger en iPhone 5S eller nyare, inklusive iPhone 7 och 7 Plus, ladda ner vTime gratis från App Store. iPhone användarna får exakt samma funktionalitet som de befintliga plattformarna, inklusive möjligheten att dela bilder från sin enhet, och umgås med andra i sina egna 360-bilder.


vTime finns på iOS för iPhone 5S, iPhone 6 och 6 Plus, iPhone 6S och 6S Plus, iPhone 7 och 7 Plus. vTime är dock optimerat för iPhone 6 och senare.

För att köra vTime i VR på din iPhone behöver du VR-glasögon, och på apple enheter är det bara ett cardboard-kompatibelt headset som fungerar.

Dock fungerar vTime också helt utan VR, men upplevelsen blir givetvis mycket bättre med ett par VR-glasögon.


Skapa din egen talkshow

Dessutom får iPhone-användare tidigt tillgång till den nya funktionen VCAST, vTimes nya och unika studio där du kan skapa och dela ut din egen talkshow live till andra. Du får även med vText som är ett sätt för att hålla kontakt med folk som även är offline.

vTimes lansering på iPhone innebär att plattformen nu är det mest tillgängliga sociala VR-nätverket eftersom man nu finns på alla plattformar. Så det finns större möjligheter än någonsin att någon i din familj kan eller vill ansluta sig för att träffas i VR. Perfekt julklapp till någon du känner?

Hämta vTime för iPhone här


 

 

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

WordPress Security