Warpin plockar CTO från Spotify

Warpin plockar CTO från Spotify

Warpin har sedan starten hösten 2016 vuxit sig imponerande starka inom immersive tech, samlingsnamnet för virtual reality, augmented reality och mixed reality. För att flytta fram positionerna och vara drivande i utvecklingen tar de nu in tung techkompetens för att stärka bolaget. Patrik Buckau, rekryteras från Spotify, får medgrundarstatus och blir CTO på Warpin. Syftet är precis som vid bolagets start att leverera strategisk VR, AR och MR som adderar värde för innovativa varumärken.

”VR-marknaden är just nu i en stark expansionsfas där kartan håller på att ritas. Allt hänger på hur man nu kan kommersialisera plattformen med hjälp av att erbjuda bra kunskap inom varumärkesbyggande, konceptualisering, distribution och teknik. Vi är övertygade om att den unika tekniska kompetens vi får genom Patrik kommer att göra vårt erbjudande mot varumärken ännu vassare”, säger Caroline Roth, grundare och vd, Warpin.


Caroline Roth, Patrik Buckau och Emma af Robson

Caroline Roth, Patrik Buckau och Emma af Robson

Framgångsrikt första år för Warpin

Warpins första år har varit framgångsrikt med kunder som H&M, Hunkydory, Trygga Barnen, Andreas Carlssons AMB samt med flertalet globala samarbetspartner i pipelinen. I mars genomförs en nyemission med tidigare ängelinvesterare för att möjliggöra den starka expansionen framåt.

”Jag har väntat länge på att tekniken ska mogna till en kommersiell nivå och det känns jättespännande för mig att nu kunna fokusera fullt ut på VR och AR med Warpin. Fem år på Spotify, senast som tech manager inom big data och machine learning, har gett mig mig ovärderliga insikter i hur man skalar en techorganisation aggressivt utan att kompromissa med kvalitet”, säger Patrik Buckau, medgrundare och CTO, Warpin.Warpin har siktet högt och lägger stor vikt vid att ha bra nätverk omkring sig. De har strategiskt byggt sin advisory board med nyckelpersoner kring tech, riskkapital och kreativitet. Warpin är även med i nätverket kring CoMade som utvecklar kvalitetsinnehåll på både innovativa och traditionella plattformar.

”Vi kan driva Warpin hur långt som helst med den kapacitet vi besitter, oss tre cofounders emellan, och det nätverket vi har. VR-marknaden befinner sig nu i ett race och vi har alla förutsättningar för att ta täten”, säger Emma af Robson, grundare och CSO, Warpin.

Johan Hägerström

Johan är chefredaktör och ansvarig utgivare på VRSverige.se Han är gymnasielärare, IT-tekniker och VR-nörd sedan många år tillbaka. Andra intressen är Scifi och allt som har med rymden att göra. Kort därefter kommer 80-talsnostalgi och böcker som Ready Player One. Han hinner även med att sjunga en hel del i kör och flyger gärna paragliding på fritiden.

Anmäl dig till VR Sveriges nyhetsbrev

Du får de senaste VR-nyheterna, information om kommande events och mycket mer.